Άρθρα Nutrilab
Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία είναι πολύ δημοφιλής κυρίως από ανθρώπους υποκινούμενους από θρησκευτικούς, φιλοσοφικούς ή οικολογικούς παράγοντες. Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 2.5% των Αμερικάνων ακολουθούν φυτοφαγική δίαιτα και το 4% των Καναδών ενηλίκων. Οι χορτοφάγοι καταναλώνουν κυρίως φυτικά προϊόντα παρουσιάζοντας πολλές φορές έλλειψη πρωτεϊνών αλλά και άλλων θρεπτικών…
Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια πως η άσκηση προκαλεί έντονη εφίδρωση που, αν δεν εξισορροπηθεί με την απαραίτητη πρόσληψη υγρών, μειώνει την αθλητική απόδοση. Ο κίνδυνος αυτός είναι ιδιαίτερα αυξημένος την περίοδο που διανύουμε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Θερμικές διαταραχές, ακόμα και θερμοπληξία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους.…
Σήμερα τα ψάρια ταξινομούνται σε 4 ξεχωριστές κατηγορίες. Τα αφετοχυώδη ήταν τα προϊστορικά ψάρια που αποτελούσαν τα πρώτα ψάρια με γνάθο, η οποία εξελίχθηκε από τα πρώτα βραγχιακά τόξα. Οι χονδριχθύες που έχουν σκελετό αποτελούμενο από χόνδρους ή χόνδρινες πλάκες, όπως είναι τα σελάχια και οι καρχαρίες. Η τρίτη κατηγορία…
Πλιγούρι Το πλιγούρι ή χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι είναι ένα δημητριακό με το οποίο τα παλαιοτέρα χρόνια επειδή δεν υπήρχε εύκολα ρύζι διαθέσιμο το αντικαθιστούσαν στα φαγητά αντί αυτού το πλιγούρι. Για παράδειγμα, τα φαγητά όπως οι σούπες, τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, μαγειρευόταν με πλιγούρι τα παλιά χρόνια.…