• Spanish
  • English (UK)
  • Greek
  • Αρχική
  • Ομάδα
  • Σεμινάρια
    • Εισαγωγή στη Διατροφή
    • Μεσογειακή Δίαιτα, Υγεία και Μακροζωία. Σύνταξη Εξατομικευμένου Διαιτολογίου
    • Διατροφή και άσκηση
    • Διατροφή και Πρωταθλητισμός
    • Webinars
    • Διατροφή και Άσκηση
    • Διατροφή στην Εγκυμοσύνη και στο Θηλασμό
  • Πρόγραμμα Διατροφής
    • Αγγελική Σκαρλάτου
    • Βαγγελάκος Ηλίας
    • Περικλής Ηλίας
    • Στεφανος Δημητριάδης
    • Ανθή Μυλωνάκη
  • Δημοσιεύσεις
    • Άρθρα Nutrilab
    • Επιστημονικά Άρθρα
  • Εγγραφές
  • Υποξικό Περιβάλλον
  • FAQ
  • Επικοινωνία

Άρθρα Nutrilab

Η διατροφή του Χορτοφάγου-Μαραθωνοδρόμου αθλητή

Η διατροφή του Χορτοφάγου-Μαραθωνοδρόμου αθλητή
Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία είναι πολύ δημοφιλής κυρίως από ανθρώπους υποκινούμενους από θρησκευτικούς, φιλοσοφικούς ή οικολογικούς παράγοντες. Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 2.5% των Αμερικάνων ακολουθούν φυτοφαγική δίαιτα και το 4% των Καναδών ενηλίκων. Οι χορτοφάγοι καταναλώνουν κυρίως φυτικά προϊόντα παρουσιάζοντας πολλές φορές έλλειψη πρωτεϊνών αλλά και άλλων θρεπτικών…

Μπορείτε να προλάβετε την αφυδάτωση και τα δεινά της κατά την διάρκεια της Πεζοπορίας;

Μπορείτε να προλάβετε την αφυδάτωση και τα δεινά της κατά την διάρκεια της Πεζοπορίας;
Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια πως η άσκηση προκαλεί έντονη εφίδρωση που, αν δεν εξισορροπηθεί με την απαραίτητη πρόσληψη υγρών, μειώνει την αθλητική απόδοση. Ο κίνδυνος αυτός είναι ιδιαίτερα αυξημένος την περίοδο που διανύουμε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Θερμικές διαταραχές, ακόμα και θερμοπληξία είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους.…

Ψάρια (Παρουσίαση ειδών, διατροφική αξία, τρόποι επιλογής φρέσκων ψαριών)

Ψάρια (Παρουσίαση ειδών, διατροφική αξία, τρόποι επιλογής φρέσκων ψαριών)
Σήμερα τα ψάρια ταξινομούνται σε 4 ξεχωριστές κατηγορίες. Τα αφετοχυώδη ήταν τα προϊστορικά ψάρια που αποτελούσαν τα πρώτα ψάρια με γνάθο, η οποία εξελίχθηκε από τα πρώτα βραγχιακά τόξα. Οι χονδριχθύες που έχουν σκελετό αποτελούμενο από χόνδρους ή χόνδρινες πλάκες, όπως είναι τα σελάχια και οι καρχαρίες. Η τρίτη κατηγορία…

Το Yγιεινό Πλιγούρι

Το Yγιεινό Πλιγούρι
Πλιγούρι Το πλιγούρι ή χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι είναι ένα δημητριακό με το οποίο τα παλαιοτέρα χρόνια επειδή δεν υπήρχε εύκολα ρύζι διαθέσιμο το αντικαθιστούσαν στα φαγητά αντί αυτού το πλιγούρι. Για παράδειγμα, τα φαγητά όπως οι σούπες, τα ντολμαδάκια, τα γεμιστά, μαγειρευόταν με πλιγούρι τα παλιά χρόνια.…
  • Έναρξη
  • Προηγούμενο
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Επόμενο
  • Τέλος
Σελίδα 14 από 17
  • Αρχική
  • Ομάδα
  • Σεμινάρια
  • Πρόγραμμα Διατροφής
  • Δημοσιεύσεις
    • Άρθρα Nutrilab
    • Επιστημονικά Άρθρα
  • Εγγραφές
  • Υποξικό Περιβάλλον
  • FAQ
  • Επικοινωνία
Copyright © Nutrilab 2023 Created & developed by tipi