• Spanish
  • English (UK)
  • Greek
  • Αρχική
  • Ομάδα
  • Σεμινάρια
    • Εισαγωγή στη Διατροφή
    • Μεσογειακή Δίαιτα, Υγεία και Μακροζωία. Σύνταξη Εξατομικευμένου Διαιτολογίου
    • Διατροφή και άσκηση
    • Διατροφή και Πρωταθλητισμός
    • Webinars
    • Διατροφή και Άσκηση
    • Διατροφή στην Εγκυμοσύνη και στο Θηλασμό
  • Πρόγραμμα Διατροφής
    • Αγγελική Σκαρλάτου
    • Βαγγελάκος Ηλίας
    • Περικλής Ηλίας
    • Στεφανος Δημητριάδης
    • Ανθή Μυλωνάκη
  • Δημοσιεύσεις
    • Άρθρα Nutrilab
    • Επιστημονικά Άρθρα
  • Εγγραφές
  • Υποξικό Περιβάλλον
  • FAQ
  • Επικοινωνία

Άρθρα Nutrilab

Η Βιταμίνη C, πόσο απαραίτητη είναι στην καθημερινότητα μας; Είσαι καπνιστής; θωράκισε τον οργανισμό σου με βιταμίνη C!

Η Βιταμίνη C, πόσο απαραίτητη είναι στην καθημερινότητα μας; Είσαι καπνιστής; θωράκισε τον οργανισμό σου με βιταμίνη C!
Η απομόνωση της βιταμίνης C ή του ασκορβικού οξέως (όπως είναι η επιστημονική ονομασία της) έγινε το 1928 από τον Ούγγρο νομπελίστα Szent-Gyorgyi. Η βιταμίνη C συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές και πιο σημαντικές βιταμίνες που περιέχουν οι τροφές φυτικής προέλευσης. Είναι η πιο σημαντική διότι η παντελής έλλειψή της από…

10 διατροφικά Tips άσκησης και διατροφής

10 διατροφικά Tips άσκησης και διατροφής
Η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελούν τις νέες πλέον «επιδημίες» του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οφείλουμε, να θέσουμε βασική μας προτεραιότητα την ενασχόλησή μας με τους τομείς της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας. Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η σωστή επιλογή τροφών στο καλάθι των αγορών μας, ενώ…

Συμπτώματα υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας και η αντιμετώπίσή τους

Συμπτώματα υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας και η αντιμετώπίσή τους
Τα συμπτώματα που προκαλούνται από την υπογλυκαιμία είναι συνάρτηση τόσο των επιπέδων του σακχάρου του αίματος όσο και της ταχύτητας με την οποία αυτό πέφτει. Σε μη χρόνιες καταστάσεις διακρίνονται σε οξέα και υποξέα. Τα οξέα συμπτώματα παρουσιάζονται περισσότερο σε περιπτώσεις Διαβήτη τύπου Ι όταν υπέρβαίνει ο ασθενής τη δόση…

H δυσανεξία στη λακτόζη και η αντιμετώπισή της

H δυσανεξία στη λακτόζη και η αντιμετώπισή της
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα ή μειωμένη ικανότητα αφομοίωσης της λακτόζης, η οποία είναι το κυρίαρχο σάκχαρο του γάλακτος. Αυτή η ανικανότητα προκύπτει από την έλλειψη του ενζύμου της λακτάσης, το οποίο παράγεται κανονικά από τα κύτταρα του λεπτού εντέρου και φυσιολογικά διασπά τη λακτόζη, επιτρέποντας την πέψη…
  • Έναρξη
  • Προηγούμενο
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Επόμενο
  • Τέλος
Σελίδα 17 από 19
  • Αρχική
  • Ομάδα
  • Σεμινάρια
  • Πρόγραμμα Διατροφής
  • Δημοσιεύσεις
    • Άρθρα Nutrilab
    • Επιστημονικά Άρθρα
  • Εγγραφές
  • Υποξικό Περιβάλλον
  • FAQ
  • Επικοινωνία
Copyright © Nutrilab 2025 Created & developed by tipi